Warmtepomp Streefkerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Streefkerk? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een voordelige en duurzame aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene variabelen. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Streefkerk.
warmtepomp-installateur-2959

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Kan ook werken als airco
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcodegebied2959
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroom-gebruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Streefkerk

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan tal van versies. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Streefkerk heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert het huis en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Streefkerk? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van onze vergelijker bekijk jij bruikbare installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2959).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals type en leeftijd woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. In een week krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Onderstaand vind je omvangrijke aanbevelingen aangaande de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Streefkerk heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.200 en €23.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft relevante plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.825 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Streefkerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-streefkerk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Gelukkig, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een hoge subsidie realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €7600. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2200. De eindfactuur wordt berekend door velerlei onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €26200Veel vermogen, hoge investering
Water-water€15800 – €24600Koelende functie
Lucht-lucht€3650 – €7300Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5250 – €7375Kan ook koelen, geleverd met buitenunit
Hybride€2425 – €5500Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Streefkerk verbruikt om en nabij 1420 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energiemaatschappij als Delta of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €275 tot €345. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €155 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€720
Buitenlucht2750kWh€482€238
Bodemwarmte2000kWh€338€382
Hybride1300 kWh + 450 M3€518€202

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Streefkerk?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er zijn een stuk of wat zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Molenwaard?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor de unieke groene lening via de gemeente Molenwaard. Het betreft een unieke lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.gemeentemolenwaard.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Streefkerk. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €575 en kunnen oplopen tot €3100. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Streefkerk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op pakweg €1975.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ong. €2125.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecSW 42H36 KW€2800,-
LGTherma V HU123 U33 + CENTOWER 70/30310 KW€2300,-
Alpha InnotecLWD 7070A-HDM 214 KW€2700,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een gezonde leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierbij doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Streefkerk aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo zorg je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren mondt uit in een optimaal leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!