Warmtepomp Oud-Alblas

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Oud-Alblas? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een efficiënte en duurzame manier om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verschillende elementen. Op onze website bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Oud-Alblas.
warmtepomp-installateur-2969

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Verwarmen en koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcodegebied2969
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oud-Alblas

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit verscheidene installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oud-Alblas kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter onderzoekt het huis en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Oud-Alblas? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. onze tool lees je in enkele stappen verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2969).
 2. Specificeer de woning. Zoals categorie woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat neemt warmte uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Hieronder tref jij veelzijdige toelichtingen m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Oud-Alblas kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.200 en €15.600. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke vorm heeft relevante eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.625 en €7.500 bij een verwarmingsmonteur uit Oud-Alblas (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oud-alblas

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Gelukkig, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Dankzij actuele subsidies profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €6600. Een hybride systeem is er vanaf €3300. De factuur wordt mede bepaald door verschillende factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €26800Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€16100 – €20600Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4850 – €7050Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5450 – €7125Gemakkelijk plaatsen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2550 – €6800Snel te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Oud-Alblas consumeert grofweg 1420 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier als Greenchoice of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €215 tot €390. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €180 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1250m3€726
Buitenlucht2650kWh€486€240
Bodemwarmte2100kWh€341€385
Hybride1425 kWh + 500 M3€523€203

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oud-Alblas?

Niet alle huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden enkele voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Molenwaard?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de interessante groene lening in de regio Molenwaard. We hebben het over een een speciaal soort lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.gemeentemolenwaard.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Oud-Alblas. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met energielabel en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €750 tot gemiddeld €3150. Interesse hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oud-Alblas (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze pakweg €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal zo’n €2100.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecSW 172H319 KW€3700,-
LGACHH020LBAA47 KW€6000,-
Alpha InnotecLWD 7050A/SX-HMD 212 KW€2500,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een optimaal klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Oud-Alblas aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren leidt tot een optimale leefomgeving zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!