Warmtepomp Sliedrecht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Sliedrecht? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een economische en duurzame wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €330,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan krijg je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van diverse aspecten. In het volgende kopje vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Sliedrecht.
warmtepomp-installateur-3361

 • Verantwoorde investering
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Het verwarmen van morgen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Snel terugverdiend

ProvincieZuid-Holland
GemeenteSliedrecht
Postcodegebied3361
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Sliedrecht

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden velerlei onderdelen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sliedrecht kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert de woning en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Sliedrecht? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3361).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Verderop bekijk je veelzijdige raadgeving ten aanzien van actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Sliedrecht kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en water water leveren met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €250,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €6.600 en €13.800. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke vorm heeft zijn eigen plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.125 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Sliedrecht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sliedrecht

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van actuele subsidies haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €6100. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2700. De uiteindelijke investering wordt bepaald door meerdere aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €26700Veel vermogen, prijzig
Water-water€13500 – €23500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5250 – €6625Relatief voordelig
Lucht-water€4050 – €6750Lage installatiekosten, vraagt veel stroom
Hybride€2950 – €5750Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Sliedrecht verbruikt ongeveer 1170 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een maatschappij als Engie of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing schatten we op €235 tot €370. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €140 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€712
Buitenlucht2375kWh€498€214
Bodemwarmte2050kWh€356€356
Hybride1450 kWh + 425 M3€534€178

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Sliedrecht?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. We noemen een aantalvereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Sliedrecht?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan is er de erkende groene lening in de gemeente Sliedrecht. Dit is een kortlopende lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.sliedrecht.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Sliedrecht. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €825 tot wel €2150. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Sliedrecht (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: de installatie is nieuw, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze ongeveer €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je circa €1675.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf zo’n €2400.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
LGTherma V HU091 U43 + HN1616 NK36 KW€1900,-
Stiebel-EltronLWZ 404 Sol (230144)5 KW€1650,-
WaterkotteEco Touch DS 5045.5T (B/W)32 KW€5000,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een aangenaam wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Sliedrecht aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende vermijd je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Goede isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren zorgt voor een prettig leefklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Sliedrecht-West, Sliedrecht-Centrum, Sliedrecht-Oost, Sliedrecht-Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!