Warmtepomp Hendrik-Ido-Ambacht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Hendrik-Ido-Ambacht? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een relatief goedkope en ecologische aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing loopt op tot €305,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van allerlei zaken. Op deze pagina vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Hendrik-Ido-Ambacht.
warmtepomp-installateur-3341

 • Een verantwoorde keuze
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHendrik-Ido-Ambacht
Postcode-regio3341
Netnummer078 (+3178)
Gas-verbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hendrik-Ido-Ambacht

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er is keuze uit fors wat versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hendrik-Ido-Ambacht heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Hendrik-Ido-Ambacht? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker check je direct leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3341).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn categorie woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat benut de warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Op deze pagina ontdek je uitgebreide adviezen over de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Hendrik-Ido-Ambacht kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €5.800 en €13.300. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elk apparaat heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw normale gasketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.350 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit Hendrik-Ido-Ambacht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hendrik-ido-ambacht

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar het mooie is, het leidt tot flink lagere energiekosten. Middels een flinke subsidie profiteer jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €6800. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €3000. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op verschillende factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €27300Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€15500 – €21600Beste rendement
Lucht-lucht€5050 – €6375Relatief voordelig
Lucht-water€4150 – €6350Laagdrempelig, veel stroomverbruik
Hybride€2000 – €5450Hoge subsidie

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Hendrik-Ido-Ambacht verbruikt grofweg 1190 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Essent of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €280 tot €380. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €150 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€684
Buitenlucht2725kWh€451€233
Bodemwarmte1825kWh€315€369
Hybride1600 kWh + 600 M3€486€198

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Hendrik-Ido-Ambacht?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalzaken: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Het is een kortlopende lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.h-i-ambacht.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Hendrik-Ido-Ambacht. De omvang van de subsidie hangt af van het type en het vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €575 tot ongeveer €3800. Benieuwd naar de mei 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Hendrik-Ido-Ambacht (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) verstrekken ze plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je ongeveer €1725.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal plusminus €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
LennoxeComfort GAH09053 KW€6450,-
Stiebel-EltronWPL 13 E (227756)7 KW€2000,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo Compact 5011.5 (B/W)7 KW€2800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een aangenaam binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Hendrik-Ido-Ambacht aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Dan zorg je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren resulteert in een comfortabel leefklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik heeft te maken met verwarmen en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Centrum, Krommeweg, De Volgerlanden, Sandelingen-Ambacht, De Oevers.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!