Warmtepomp Dordrecht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Dordrecht? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een voordelige en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen allerlei zaken. Hierna vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Dordrecht.
warmtepomp-installateur-3301

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Meer leefcomfort
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Een zeer hoog rendement
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDordrecht
Postcode3301
Netnummer078 (+3178)
Gas-verbruik M31150 M3
Stroom-verbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energiekosten€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Dordrecht

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt verscheidene producten. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dordrecht kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt jouw huis en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Dordrecht? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van deze website ontdek je in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3301).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie profiteert van energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. In de paragraaf hierna lees jij omvangrijke adviezen m.b.t. populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Dordrecht kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €225,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €6.500 en €16.800. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elk systeem heeft weer individuele voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.775 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit Dordrecht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dordrecht

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door aantrekkelijk subsidies krijg jij een goede terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €7400. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2800. De uiteindelijke investering is gebaseerd op verschillende variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €23600Geen geluid, relatief duur
Water-water€14000 – €22400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3950 – €6400Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3550 – €7175Lage installatiekosten, verbruikt veel stroom
Hybride€2225 – €6900Voor praktische elke woning

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Dordrecht consumeert pakweg 1150 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Greenchoice of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing ligt tussen de €270 tot €310. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €135 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€677
Buitenlucht2325kWh€440€237
Bodemwarmte1900kWh€305€372
Hybride1525 kWh + 450 M3€474€203

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Dordrecht?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne gasketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Dordrecht?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening van je gemeente Dordrecht. We hebben het over een een speciale lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.dordrecht.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, dikwijls is er de ISDE-subsidie Dordrecht. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €875 tot plusminus €2400. Nieuwsgierig naar de juni 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Dordrecht (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) krijg je om en nabij €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op zo’n €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ong. €2000.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€125, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
LennoxeComfort GAH03521 KW€3250,-
Stiebel-EltronWPL 15 IS-2 (231888)7 KW€2000,-
WaterkotteBasic Line Ai1 Geo 5008.5 (B/W)7 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een gezond wooncomfort. Hoe werkt dit? In het volgende stukje tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Dordrecht aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren betekent een prettig leefklimaat zonder energieverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de verwarming en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Binnenstad, Noordflank, Oud Krispijn, Nieuw-krispijn, Het Reeland, Staart, Wielwijk, Crabbehof/Zuidhoven, Sterrenburg, Dubbeldam, Stadspolders, Industriegebied West, Verspreide bebouwing.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!