Warmtepomp Brandwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Brandwijk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en duurzame wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei aspecten. Als je iets verders scrollt ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Brandwijk.
warmtepomp-installateur-2974

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Klaar voor de toekomst
 • Weinig onderhoud
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcodegebied2974
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomgebruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Brandwijk

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met verschillende systemen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Brandwijk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter bestudeert de woning en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Brandwijk? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl tref je vandaag nog verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2974).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie gebruikt energie uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek je veelzijdige aanbevelingen aangaande actuele warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Brandwijk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en de besparing loopt op tot €340,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.100 en €14.500. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke leverancier heeft weer individuele eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw normale CV-ketel op gas. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.350 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Brandwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-brandwijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Geholpen door ISDE subsidie heb je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €6200. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €3100. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. verschillende zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €27500Veel besparen, prijzig
Water-water€13100 – €24900Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4500 – €6150Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5250 – €7225Gemakkelijk plaatsen, hoog energiegebruik
Hybride€2950 – €6300Goede tussenoplossing

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Brandwijk gebruikt pakweg 1420 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energie aanbieder als Essent of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing schommelt tussen €270 tot €315. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €150 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1100m3€729
Buitenlucht2725kWh€510€219
Bodemwarmte1950kWh€365€365
Hybride1525 kWh + 400 M3€547€182

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Brandwijk?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden verschillende mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Molenwaard?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan hebben we de interessante groene lening in de gemeente Molenwaard. Het is een unieke lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.gemeentemolenwaard.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Brandwijk. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €525 tot doorgaans €2750. Benieuwd naar de juni 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Brandwijk (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) vergoeden ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf circa €2125.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€250, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecPWZS 62H1S7 KW€2800,-
LGHU121 U33 / HN1616T NB0 IWT10 KW€2150,-
Alpha InnotecLWD 70A/SX-HTD S7 KW€1850,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten heb je een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Verderop is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Brandwijk aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren leidt tot een aangenaam binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota vloeit voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!