Warmtepomp Groot-Ammers

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Groot-Ammers? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een zuinige en duurzame aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere elementen. Op ons warmtepomp-portaal vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Groot-Ammers.
warmtepomp-installateur-2964

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Weinig onderhoud
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2964
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroom-gebruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Groot-Ammers

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. We onderscheiden verscheidene versies. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Groot-Ammers kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Groot-Ammers? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van onze tool vind jij zonder problemen erkende installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2964).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de staat van isolatie. In de paragraaf hierna check jij samengestelde aanbevelingen ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Groot-Ammers kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de potentiële besparing ligt op €200,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.800 en €10.900. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke aanbieder heeft zijn eigen pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.450 en €7.200 bij een verwarmingsmonteur uit Groot-Ammers (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-groot-ammers

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is allereerst een forse investering. Dat is niet voor niets, het leidt tot veel minder stookkosten. Met behulp van lucratieve subsidies haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €6600. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2100. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op verschillende factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €27200Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€17500 – €22300Ook koelende functie
Lucht-lucht€3700 – €7350Verwarmen en koelen
Lucht-water€5000 – €6475Hoge subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2325 – €6600Snel te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Groot-Ammers consumeert grofweg 1420 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Eneco of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €270 tot €305. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €145 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€722
Buitenlucht2700kWh€498€224
Bodemwarmte1650kWh€354€368
Hybride1450 kWh + 525 M3€534€188

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Groot-Ammers?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen enkele van deze vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Molenwaard?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Molenwaard. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.gemeentemolenwaard.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Groot-Ammers. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van model en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 en lopen op tot wel €2200. Informeren naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Groot-Ammers (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) heb je recht op zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze grofweg €1600.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij ong. €2275.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€175, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Alpha InnotecSW 82H39 KW€2800,-
LGTherma V HU143 U33 + CENTOWER 70/30310 KW€2300,-
Alpha InnotecLWD 70A-HTD7 KW€2000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? Bijgaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Groot-Ammers aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan voorkom je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren resulteert in een prettig leefklimaat zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de verwarming en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!