Warmtepomp Nieuw-Lekkerland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Nieuw-Lekkerland? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een voordelige en duurzame benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de besparing loopt op tot €280,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende elementen. Op warmtepomprevolutie.nl tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Nieuw-Lekkerland.
warmtepomp-installateur-2957

 • Een energieneutrale woning
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2957
Netnummer0184 (+31184)
Gas-verbruik M31420 M3
Stroom-gebruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuw-Lekkerland

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van versies. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuw-Lekkerland kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Nieuw-Lekkerland? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van onze tool tref jij snel de beste installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2957).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Na 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Op deze website bekijk je accurate info over populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Nieuw-Lekkerland kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en je bespaart al snel €180,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.400 en €14.200. We gaan verder in op vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elke merk wordt gekenmerkt door kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.575 en €4.925 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuw-Lekkerland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuw-lekkerland

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Maar het mooie is, je realiseert een fors lagere energierekening. Met behulp van een hoge subsidie haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €6500. Het hybride systeem is er vanaf €2900. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door allerlei zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €23800Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€16700 – €23300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4750 – €6700Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4950 – €6300Goedkoop, buitenunit maakt geluid
Hybride€2225 – €5850Goed voor EPC waarde

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Nieuw-Lekkerland gebruikt circa 1420 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar schommelt tussen €215 tot €355. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €170 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€719
Buitenlucht2550kWh€475€244
Bodemwarmte1625kWh€331€388
Hybride1350 kWh + 575 M3€510€209

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Nieuw-Lekkerland?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden meerdere vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Hij is een aanvulling op jouw moderne gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Molenwaard?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening in de regio Molenwaard. Kort gezegd een speciale lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.gemeentemolenwaard.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, in de regel is er de ISDE-subsidie Nieuw-Lekkerland. De omvang van de subsidie komt tot stand door energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €625 tot maar liefst €3200. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuw-Lekkerland (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1950.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij zo’n €2150.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecSWC 192K321 KW€3900,-
LGTherma V HU121 U33 + CENTOWER 70/30110 KW€2300,-
Alpha InnotecLWD 7050A-HMD 212 KW€2500,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een prettig wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Nieuw-Lekkerland aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!