Warmtepomp Molenaarsgraaf

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Molenaarsgraaf? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke aanpak om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan ontvang je een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal variabelen. In het volgende kopje tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Molenaarsgraaf.
warmtepomp-installateur-2973

 • Minder vervuiling
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2973
Netnummer0184 (+31184)
Gas-verbruik M31420 M3
Stroom-gebruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Molenaarsgraaf

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Je vindt honderden onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Molenaarsgraaf heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt jouw woning en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Molenaarsgraaf? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van deze pagina vergelijk je moeiteloos installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (2973).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als soort huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna bekijk je actuele details aangaande alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Molenaarsgraaf kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €4.900 en €16.400. Er bestaan in Nederland vier verschillende type systemen. Het onderscheid valt samen met de bron. Elke installatie heeft relevante voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw moderne CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.700 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Molenaarsgraaf (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-molenaarsgraaf

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Gelukkig, je realiseert een fors lagere energierekening. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7800. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2500. De eindfactuur wordt bepaald door specifieke onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €28000Hoge besparing, hoge investering
Water-water€16600 – €20700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5300 – €7475Lage aanschafprijs
Lucht-water€4050 – €6400Gemakkelijk plaatsen, veel stroomverbruik
Hybride€2150 – €5300Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Molenaarsgraaf verbruikt ongeveer 1420 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Eneco of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €265 tot €355. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €180 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€728
Buitenlucht2350kWh€502€226
Bodemwarmte1825kWh€357€371
Hybride1550 kWh + 450 M3€539€189

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Molenaarsgraaf?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen meerdere eisen: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Molenwaard?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan is er een speciale groene lening bij de gemeenten Molenwaard. Het is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.gemeentemolenwaard.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Molenaarsgraaf. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €600 tot gemiddeld €1800. Benieuwd naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Molenaarsgraaf (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je circa €1825.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij circa €2475.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€225, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecPWZS 42H1S6 KW€2800,-
LGHU123 U33 / HN1616T NB0 IWT10 KW€2150,-
Alpha InnotecLWD 70A/SX-HMD 1S7 KW€1850,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een aangename leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Molenaarsgraaf aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee zorg je dat de warmte in huis verloren gaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!