Warmtepomp Kinderdijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Kinderdijk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene aspecten. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Kinderdijk.
warmtepomp-installateur-2961

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Royale subsidies

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2961
Netnummer078 (+3178)
Gasgebruik M31420 M3
Stroom-gebruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Kinderdijk

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Je kan kiezen uit velerlei onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kinderdijk biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Kinderdijk? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door onze tool vind jij vandaag nog warmtepomp installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2961).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. Hierna tref je samengestelde informatie omtrent actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Kinderdijk heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart al snel €300,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €3.000 en €11.100. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elke installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.175 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Kinderdijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kinderdijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is initieel best wel prijzig. Maar het mooie is, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een zeer aantrekkelijke subsidie krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €5800. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2900. Het prijskaartje is afhankelijk van allerlei facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €26100Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€14900 – €21000Ook koelende functie
Lucht-lucht€4750 – €6600Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5250 – €6975Lage installatiekosten, veel stroom benodigd
Hybride€2325 – €6900Voor praktische elke woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Kinderdijk verbruikt circa 1420 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energieleverancier als Engie of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing varieert van €260 tot €385. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €195 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€721
Buitenlucht2425kWh€490€231
Bodemwarmte1675kWh€346€375
Hybride1550 kWh + 475 M3€526€195

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Kinderdijk?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Molenwaard?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario is er de interessante groene lening bij de gemeenten Molenwaard. We hebben het over een een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.gemeentemolenwaard.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Kinderdijk. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €975 tot gemiddeld €3850. Benieuwd naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kinderdijk (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergoeden ze om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze grofweg €1650.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2100.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€125, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecSW 62H37 KW€2800,-
LGTherma V HU141 U33 + CENTOWER 70/30110 KW€2300,-
Alpha InnotecLWD 70A-HMD17 KW€2000,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Kinderdijk aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warme lucht binnenshuis blijft. Grondige isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!