Warmtepomp Nieuwpoort

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Nieuwpoort? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een voordelige en verantwoorde wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €235,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan krijg je een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden. In het volgende kopje lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Nieuwpoort.
warmtepomp-installateur-2965

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Je woning van het gas af
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcodegebied2965
Netnummer0184 (+31184)
Gas-verbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Nieuwpoort

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan meerdere producten. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwpoort kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter inspecteert jouw huis en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Nieuwpoort? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van deze pagina lees jij direct (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2965).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere categorie huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand lees jij praktische details ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Nieuwpoort kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €230,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.200 en €16.000. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het onderscheid is de bron van energie. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.575 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwpoort (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwpoort

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een vrij grote investering. Gelukkig, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een flinke subsidie realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €7800. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2900. De uiteindelijke investering wordt berekend door verscheidene onderdelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €24700Hoge besparing, hoge investering
Water-water€13400 – €23000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4500 – €6425Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3600 – €7050Kan ook koelen, hoog energiegebruik
Hybride€2625 – €5850Eenvoudig aan te sluiten

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Nieuwpoort verbruikt plusminus 1420 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energiemaatschappij als Eneco of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schatten we op €280 tot €390. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €130 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1000m3€723
Buitenlucht2375kWh€506€217
Bodemwarmte1675kWh€362€362
Hybride1325 kWh + 600 M3€542€181

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Nieuwpoort?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Molenwaard?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan hebben we de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Molenwaard. Het is een unieke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.gemeentemolenwaard.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Nieuwpoort. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €775 tot maar liefst €3650. Nieuwsgierig naar de juni 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nieuwpoort (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze zo’n €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij grofweg €2100.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€275, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecSW 102H311 KW€2900,-
LGTherma V HU161 U33 + CENTOWER 70/30110 KW€2300,-
Alpha InnotecLWD 5050A/SX-HMD 210 KW€2300,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een aangename leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Nieuwpoort aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan zorg je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren leidt tot een optimaal wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!