Warmtepomp Wijngaarden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Wijngaarden? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing loopt op tot €195,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei elementen. Op deze pagina ontdek je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Wijngaarden.
warmtepomp-installateur-3366

 • Helemaal van het gas af
 • Kan het huis ook koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcodegebied3366
Netnummer0184 (+31184)
Gas-gebruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Wijngaarden

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit honderden onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wijngaarden kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Wijngaarden? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij onze website vind je in een zeer korte periode warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3366).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl vind je veelzijdige informatie over alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Wijngaarden heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.300 en €17.200. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft zijn eigen voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.775 en €5.875 bij een verwarmingsmonteur uit Wijngaarden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wijngaarden

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in flink lagere energiekosten. Via een subsidie oplopend tot €2.100 geniet jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €6700. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door verscheidene variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €26800Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€14500 – €21600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3950 – €7000Zeer betaalbaar
Lucht-water€3600 – €7150Goedkoop, veel elektriciteit nodig
Hybride€2100 – €5950Zeer betaalbaar

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Wijngaarden gebruikt grofweg 1420 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Eneco of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar fluctueert tussen de €250 tot €320. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €130 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€685
Buitenlucht2350kWh€459€226
Bodemwarmte1725kWh€322€363
Hybride1300 kWh + 525 M3€493€192

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wijngaarden?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een paar vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Molenwaard?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening bij gemeente Molenwaard. Het betreft een speciale lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.gemeentemolenwaard.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Wijngaarden. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €875 en kunnen oplopen tot €1900. Nieuwsgierig naar de mei 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Wijngaarden (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) krijg je pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je circa €1550.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf ongeveer €2150.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ArgoAEI1G65EMX + HKCER5 KW€1800,-
Mastertherm60Z23 KW€4100,-
Alpha InnotecWWB21+WWSB2020 KW€2500,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een comfortabel leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Wijngaarden aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan mag je ervan uitgaan dat de warmte verloren gaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren resulteert in een aangenaam leefklimaat zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de CV-installatie en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!