Warmtepomp Westerwolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Westerwolde? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp neemt warmte uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een voordelige en verantwoorde oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart al snel €185,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Dan heb je recht op een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere factoren. Verderop tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Westerwolde.
warmtepomp-installateur-9698

 • Kies voor duurzame warmte
 • Meer leefcomfort
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Veel geld besparen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9698
Netnummer0597 (+31597)
Gas-gebruik M31840 M3
Stroom-verbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Westerwolde

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden fors wat oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westerwolde kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter inspecteert de woonruimte en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Westerwolde? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van deze website vind je in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9698).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere soort woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Na uiterlijk een week volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand tref jij handige adviezen inzake de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Westerwolde kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €285,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €7.000 en €12.400. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil is de energietoevoer. Elk type wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.375 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Westerwolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westerwolde

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een flinke subsidie realiseer jij een interessante terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6400. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs hangt af van velerlei randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €23700Veel besparen, erg duur
Water-water€15600 – €22100Kan ook koelen
Lucht-lucht€4450 – €6575Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4000 – €6975Lage installatiekosten, veel stroom benodigd
Hybride€2450 – €5950Snel te plaatsen

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Westerwolde consumeert ong. 1840 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een energie aanbieder als Eneco of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €280 tot €355. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €165 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€658
Buitenlucht2325kWh€434€224
Bodemwarmte1650kWh€303€355
Hybride1400 kWh + 425 M3€467€191

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of grondwater. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Westerwolde?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren een aantalrandvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Deze installatie werkt samen met jouw bestaande CV-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Westerwolde?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Westerwolde. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.westerwolde.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, in de regel is er de ISDE-subsidie Westerwolde. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door model en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €1000 tot doorgaans €2600. Interesse hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Westerwolde (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op plusminus €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij ong. €2050.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€100, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 315 KW€1650,-
Mitsubishi ElectricZH(R)140Y15 KW€2800,-
TraneCXAM 026 HE CAP49 KW€6050,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Westerwolde aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo verhinder je dat warme lucht de woning ontglipt. Goede isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie leidt tot een gezond wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van het energiegebruik heeft te maken met de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente