Warmtepomp Wedde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Wedde? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een economische en ecologische manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen diverse elementen. Op warmtepomprevolutie.nl check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Wedde.
warmtepomp-installateur-9698

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Kan ook werken als airco
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Weinig storingen
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode-regio9698
Netnummer0597 (+31597)
Gasgebruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Wedde

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn flink wat oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wedde kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt jouw huis en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Wedde? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van onze tool lees jij zonder problemen (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9698).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem neemt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand vind je actuele details die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Wedde heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €175,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.600 en €20.800. We gaan verder in op vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke leverancier heeft weer individuele plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.875 en €6.100 bij een verwarmingsmonteur uit Wedde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wedde

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Maar, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Middels de hoge subsidie haal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €7400. Een hybride systeem koop je al vanaf €3100. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door specifieke zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €24800Veel vermogen, prijzig
Water-water€15800 – €22000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4900 – €6500Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3950 – €7350Gemakkelijk plaatsen, hoog stroomgebruik
Hybride€2925 – €5550Geschikt voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Wedde verbruikt circa 1840 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Budget Energie of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing varieert van €270 tot €325. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €150 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€683
Buitenlucht2475kWh€451€232
Bodemwarmte1700kWh€314€369
Hybride1300 kWh + 575 M3€485€198

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wedde?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat voorwaarden: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp is actief naast jouw normale CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Westerwolde?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Westerwolde. Dit is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.westerwolde.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Wedde. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €950 tot gemiddeld €2500. Interesse naar de maximale subsidie in maart 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Wedde (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze plusminus €1750.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf ong. €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€300, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HidrosLHA.302.XL19 KW€3050,-
Weishaupt / MonarchWWP S 6 IDT6 KW€2800,-
HautecHCS-PN-42A (88SF0301SDPA5)10 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een optimaal klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl is er een actueel stappenplan van de warmteservice Wedde aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat warme lucht je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota komt voort uit de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!