Warmtepomp Veelerveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Veelerveen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem haalt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €245,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario heb je recht op een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verschillende variabelen. Als je iets verders scrollt vind je meer info over een warmtepomp kopen in Veelerveen.
warmtepomp-installateur-9566

 • Draag bij aan een milieu
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcodegebied9566
Netnummer0597 (+31597)
Gas-gebruik M31840 M3
Stroom-verbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Veelerveen

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden diverse versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Veelerveen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert de woning en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Veelerveen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker check je bruikbare erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9566).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn soort huis, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij gebruikt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. In de paragraaf hierna ontdek je samengestelde gegevens aangaande alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Veelerveen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €180,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.800 en €15.100. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het onderscheid is de energiebron. Elke pomp heeft weer individuele voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.450 en €5.425 bij een verwarmingsmonteur uit Veelerveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-veelerveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het leidt tot veel lagere gaskosten. D.m.v. lucratieve subsidies geniet je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €7000. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €2200. Het prijskaartje hangt af van verschillende zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €26100Hoge subsidie, erg duur
Water-water€13600 – €20300Beste rendement
Lucht-lucht€4250 – €6725Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4700 – €6725Goedkope installatie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2425 – €6300Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Veelerveen gebruikt plusminus 1840 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een energiemaatschappij als Budget Energie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €235 tot €320. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €140 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€722
Buitenlucht2475kWh€505€217
Bodemwarmte1900kWh€361€361
Hybride1550 kWh + 500 M3€542€181

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Veelerveen?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen een paar mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De pomp wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Westerwolde?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de interessante groene lening van je gemeente Westerwolde. Dit is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.westerwolde.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Veelerveen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €750 en kunnen oplopen tot €3100. Interesse naar de maximale subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Veelerveen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op ongeveer €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op pakweg €1650.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2150.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
HautecHCS-PN-38 (88SF0381SDPN1)16 KW€3400,-
WaterkotteEco Touch DS 5023.5 Ai NC (W/W)21 KW€3900,-
GeneralWaterstage HT 16F DUO12 KW€2350,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Veelerveen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee weet je zeker dat de warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie resulteert in een gezonde leefomgeving zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!