Warmtepomp Ter Apelkanaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Ter Apelkanaal? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en duurzame methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene factoren. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Ter Apelkanaal.
warmtepomp-installateur-9563

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Snel terugverdiend

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9563
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroom-verbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ter Apelkanaal

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden diverse systemen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ter Apelkanaal kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert de woonruimte en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Ter Apelkanaal? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van onze website doorzoek je waardevolle warmtepomp installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9563).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Op deze website check jij omvangrijke adviezen inzake beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Ter Apelkanaal kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en de besparing loopt op tot €280,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.500 en €16.900. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de energiebron. Elk systeem wordt gekenmerkt door voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.400 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Ter Apelkanaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ter-apelkanaal

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €6500. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2300. De eindfactuur wordt bepaald door meerdere variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €24800Geen geluid, erg duur
Water-water€15800 – €20000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5400 – €6500Zeer betaalbaar
Lucht-water€4650 – €6700Gemakkelijk plaatsen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2500 – €5850Snel te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Ter Apelkanaal verbruikt ong. 1840 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een leverancier als Budget Energie of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schommelt tussen €205 tot €390. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €145 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€720
Buitenlucht2300kWh€490€230
Bodemwarmte2050kWh€346€374
Hybride1400 kWh + 575 M3€526€194

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Ter Apelkanaal?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalvereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat werkt samen met jouw bestaande CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Westerwolde?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening via de gemeente Westerwolde. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.westerwolde.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ter Apelkanaal. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €925 tot gemiddeld €3300. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ter Apelkanaal (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf zo’n €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€100, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
HautecHCS-PN-26 (88SF0261SDPN1)11 KW€2900,-
WaterkotteEco Touch DS 5020.5 Ai RC (W/W)18 KW€3600,-
GeneralWaterstage HT 14 DUO11 KW€2250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Ter Apelkanaal aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met elektriciteit. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!