Warmtepomp Blijham

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Blijham? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €240,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van een aantal zaken. Op onze website lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Blijham.
warmtepomp-installateur-9697

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Verkoeling in de zomer
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Royale subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode-regio9697
Netnummer0597 (+31597)
Gasgebruik M31840 M3
Stroomgebruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Blijham

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit verschillende systemen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Blijham kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter checkt grondig het huis en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Blijham? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door deze website ontdek jij waardevolle (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9697).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type en leeftijd huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij gebruikt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de manier van isoleren. In de volgende paragraaf doorzoek je accurate gegevens m.b.t. de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Blijham kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €180,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €3.000 en €23.500. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw reguliere gasketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.500 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit Blijham (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-blijham

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Zo’n warmtepomp is initieel best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot veel lagere gaskosten. Geholpen door een subsidie oplopend tot €2.100 krijg je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €6800. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €3100. Het prijskaartje wordt mede bepaald door verscheidene onderwerpen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €27700Hoog rendement, dure installatie
Water-water€13000 – €23100Beste rendement
Lucht-lucht€5500 – €6625Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4200 – €7350Weinig onderhoud, geleverd met buitenunit
Hybride€2425 – €6450Ook voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Blijham consumeert om en nabij 1840 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing varieert van €210 tot €345. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €190 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€682
Buitenlucht2350kWh€443€239
Bodemwarmte2075kWh€307€375
Hybride1400 kWh + 375 M3€477€205

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Blijham?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen meerdere mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Westerwolde?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening in de regio Westerwolde. Het betreft een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.westerwolde.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Blijham. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €500 tot wel €3450. Interesse naar de huidige subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Blijham (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je ong. €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je grofweg €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal zo’n €2350.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HidrosLHA.302.LS20 KW€3150,-
Weishaupt / MonarchWWP S 6 ID6 KW€2800,-
HautecHCS-PN-35A (88SF0261SDPA5)9 KW€2800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een prettig wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Blijham aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier zorg je dat warme lucht je huis weer verlaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren leidt tot een prettig leefklimaat zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!