Warmtepomp Bellingwolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Bellingwolde? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een economische en milieuvriendelijke oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende zaken. Op deze pagina tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Bellingwolde.
warmtepomp-installateur-9695

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Verwarmen en koelen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Eenvoudig te programmeren
 • Royale subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode-regio9695
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomgebruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Bellingwolde

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met fors wat installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bellingwolde kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert jouw huis en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Bellingwolde? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door onze tool ontdek jij snel en eenvoudig erkende installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9695).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan categorie woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Hierna lees jij omvangrijke info m.b.t. actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Bellingwolde kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €325,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.800 en €23.300. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw bestaande HR-ketel op gas. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.850 en €6.600 bij een verwarmingsmonteur uit Bellingwolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bellingwolde

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Dankzij aantrekkelijk subsidies realiseer je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €6500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2900. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op verschillende facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €24400Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€15400 – €20800Kan ook koelen
Lucht-lucht€3950 – €6575Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4450 – €6600Gemakkelijk plaatsen, verbruikt veel stroom
Hybride€2075 – €5000Zeer betaalbaar

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Bellingwolde consumeert om en nabij 1840 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Essent of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing schommelt tussen €220 tot €325. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €135 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1050m3€680
Buitenlucht2600kWh€469€211
Bodemwarmte2075kWh€333€347
Hybride1475 kWh + 450 M3€503€177

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Bellingwolde?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie werkt slim samen met jouw traditionele gasketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Westerwolde?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan hebben we de interessante groene lening via de gemeente Westerwolde. Het betreft een interessante lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.westerwolde.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, in de regel is er de ISDE-subsidie Bellingwolde. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €800 tot ongeveer €2800. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in december 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bellingwolde (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je zo’n €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze circa €1975.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij ong. €2050.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€150, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HidrosLHA.252.LS14 KW€2550,-
Weishaupt / MonarchWWP LS 10-B R8 KW€2100,-
HautecHWL-A-75/2TSE (88LT1502SC0E5.5)45 KW€5800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een prettige leefomgeving. Hoe werkt dit? In het volgende stukje vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Bellingwolde aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo vermijd je dat gewonnen warmte verloren gaat. Grondige isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie zorgt voor een comfortabele leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door verwarmen en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!