Warmtepomp Bourtange

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Bourtange? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een efficiënte en verantwoorde aanpak om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €270,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende facetten. Als je iets verders scrollt bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Bourtange.
warmtepomp-installateur-9545

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Lange levensduur

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcodegebied9545
Netnummer0599 (+31599)
Gas-gebruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Bourtange

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit tal van versies. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bourtange heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Bourtange? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via onze website ontdek je zonder moeite erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9545).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals categorie huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij benut de warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop ontdek je uitgebreide informatie m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Bourtange kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing loopt op tot €205,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.300 en €18.800. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het onderscheid is de bron van energie. Elk type installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.175 en €7.450 bij een verwarmingsmonteur uit Bourtange (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bourtange

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels actuele subsidies geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €6300. Een hybride oplossing is er vanaf €3000. De eindfactuur wordt vastgesteld door meerdere zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €24400Passief koelen, relatief duur
Water-water€17200 – €24600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4350 – €6325Werkt ook als een airco
Lucht-water€5050 – €7125Weinig onderhoud, hoog stroomgebruik
Hybride€2500 – €6300Snelle terugverdientijd

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Bourtange verbruikt ong. 1840 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing fluctueert tussen de €280 tot €330. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €155 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1075m3€717
Buitenlucht2675kWh€466€251
Bodemwarmte1875kWh€323€394
Hybride1525 kWh + 600 M3€502€215

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bourtange?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden een paar zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Westerwolde?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je kiezen voor de unieke groene lening van je gemeente Westerwolde. Kort gezegd een speciaal soort lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.westerwolde.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Bourtange. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €950 tot maar liefst €2250. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Bourtange (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) ontvang je pakweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze zo’n €1525.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal pakweg €2250.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HautecHCS-PN-242K (88SV2301SDPN5)15 KW€3300,-
WaterkotteEco Touch DS 5017.5 Ai RC (W/W)16 KW€3400,-
GeneralWaterstage HT 16F12 KW€2350,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Bourtange aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo zorg je dat warme lucht binnenshuis blijft. Grondige isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie betekent een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!