Warmtepomp Vriescheloo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Vriescheloo? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een efficiënte en ecologische benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart al snel €195,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende aspecten. Als je iets verders scrollt vind je meer info over een warmtepomp kopen in Vriescheloo.
warmtepomp-installateur-9699

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Kan woning ook koelen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9699
Netnummer0597 (+31597)
Gas-verbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Vriescheloo

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit tal van producten. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vriescheloo kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Vriescheloo? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van deze pagina tref je vandaag nog warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9699).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere categorie woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij benut de energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje doorzoek jij uitgebreide adviezen over populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Vriescheloo heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €345,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.100 en €21.900. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.850 en €4.000 bij een verwarmingsmonteur uit Vriescheloo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vriescheloo

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (december 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 geniet je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €6200. Een hybride systeem koop je al vanaf €2900. Het prijskaartje is gebaseerd op diverse onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €23500Hoge subsidie, erg duur
Water-water€17500 – €24500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5300 – €7250Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4650 – €6425Goedkoop, buitenunit maakt geluid
Hybride€2875 – €5400Voor veel woningen interessant

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Vriescheloo consumeert grofweg 1840 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energie aanbieder als Budget Energie of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schatten we op €260 tot €380. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €185 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1225m3€684
Buitenlucht2375kWh€458€226
Bodemwarmte2075kWh€321€363
Hybride1450 kWh + 475 M3€492€192

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Vriescheloo?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Westerwolde?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Westerwolde. Het gaat om een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.westerwolde.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Vriescheloo. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €750 tot maar liefst €2500. Informeren naar de hoogte van de subsidie in december 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Vriescheloo (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) vergoeden ze zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op zo’n €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2425.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€275, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HidrosLHA.402.LS23 KW€3600,-
Weishaupt / MonarchWWP S 8 ID8 KW€2800,-
HautecHCS-PN-60A (88SF0381SDPA5)13 KW€3100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een aangenaam klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Vriescheloo aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor vermijd je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren is belangrijk voor een comfortabel wooncomfort zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!