Warmtepomp Vlagtwedde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Vlagtwedde? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een economische en ecologische methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €250,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met verschillende randvoorwaarden. Verderop ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Vlagtwedde.
warmtepomp-installateur-9541

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Toekomstbestendig
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode-regio9541
Netnummer0599 (+31599)
Gasgebruik M31840 M3
Stroom-verbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Vlagtwedde

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit meerdere onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vlagtwedde kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Vlagtwedde? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van onze vergelijker bekijk je binnen enkele minuten warmtepomp installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9541).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn categorie huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie haalt energie uit lucht, bodem of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand tref je toepasbare gegevens aangaande de type warmtepompenen wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Vlagtwedde kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en de besparing loopt op tot €285,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.400 en €16.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk type installatie heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw traditionele gasketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.650 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Vlagtwedde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vlagtwedde

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar het mooie is, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Met behulp van ISDE subsidie heb je een interessante terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €5800. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3100. De factuur wordt vastgesteld door diverse onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €26900Hoge subsidie, erg duur
Water-water€16400 – €22500Beste rendement
Lucht-lucht€5200 – €6850Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3600 – €7175Krachtige oplossing, geleverd met buitenunit
Hybride€2025 – €6250Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Vlagtwedde gebruikt circa 1840 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Essent of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar schatten we op €235 tot €355. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €200 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€716
Buitenlucht2550kWh€501€215
Bodemwarmte1950kWh€358€358
Hybride1475 kWh + 375 M3€537€179

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Vlagtwedde?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen meerdere eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Westerwolde?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Westerwolde. Dit is een interessante lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.westerwolde.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Vlagtwedde. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €525 tot ongeveer €3000. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in maart 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Vlagtwedde (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) ontvang je grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1575.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal zo’n €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€275, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HautecHCS-PN-235K (88SV2261SDPN5)12 KW€3000,-
WaterkotteEco Touch DS 5017.5 Ai NC (W/W)16 KW€3400,-
GeneralWaterstage HT 14F11 KW€2400,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Vlagtwedde aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan vermijd je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!