Warmtepomp Oudeschans

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Oudeschans? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en duurzame benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verscheidene elementen. Op onze website lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Oudeschans.
warmtepomp-installateur-9696

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Kan woning ook koelen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Weinig storingen
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9696
Netnummer0597 (+31597)
Gasgebruik M31840 M3
Stroomgebruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oudeschans

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit flink wat oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudeschans biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Oudeschans? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door onze tool vergelijk je waardevolle warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9696).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals soort huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem profiteert van warmte uit de bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna check jij handige aanbevelingen omtrent alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oudeschans kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.800 en €24.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk type heeft weer individuele pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.025 en €4.775 bij een verwarmingsmonteur uit Oudeschans (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudeschans

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Aan de hand van een hoge subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €6500. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2000. De totaalprijs wordt gecalculeerd door verschillende factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €24400Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€15100 – €23900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4700 – €6925Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5150 – €7350goede performance, hoog stroomgebruik
Hybride€2300 – €6900Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Oudeschans gebruikt plusminus 1840 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energiemaatschappij als Essent of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar fluctueert tussen de €245 tot €335. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €175 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€681
Buitenlucht2725kWh€477€204
Bodemwarmte1650kWh€341€341
Hybride1600 kWh + 425 M3€511€170

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oudeschans?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We onderscheiden meerdere mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Westerwolde?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Westerwolde. Dit is een interessante lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.westerwolde.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Oudeschans. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €875 tot wel €1500. Interesse naar de huidige subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oudeschans (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op om en nabij €1925.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij om en nabij €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€175, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
HidrosLHA.252.XL14 KW€2700,-
Weishaupt / MonarchWWP LS 10-B R-E8 KW€2100,-
HautecHCS-PN-19A (88SF015ASCPA5)6 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een gezonde leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Oudeschans aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Zo weet je zeker dat de warmte in de woning verloren gaat. Grondige isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren leidt tot een gezonde leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!