Warmtepomp Ter Apel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Ter Apel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan verschillende zaken. Op deze pagina tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Ter Apel.
warmtepomp-installateur-9561

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9561
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ter Apel

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit meerdere producten. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ter Apel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert de woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Ter Apel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via onze tool check je snel installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9561).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn soort huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de staat van isolatie. In de volgende paragraaf ontdek jij toepasbare gegevens inzake de type warmtepompenen wat past bij jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Ter Apel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart al snel €295,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.500 en €10.600. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier heeft relevante pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.100 en €5.250 bij een verwarmingsmonteur uit Ter Apel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ter-apel

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in december 2023?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het resulteert in een significant lagere energierekening. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer je van een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp is er vanaf €8000. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3200. De factuur wordt mede bepaald door verscheidene facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €24900Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€15000 – €21900Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4250 – €7150Eenvoudige installatie
Lucht-water€3600 – €6325Ruimte subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2400 – €5100Niet volledig van het gas af

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Ter Apel consumeert ong. 1840 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een leverancier als Engie of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €220 tot €340. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €200 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€719
Buitenlucht2550kWh€482€237
Bodemwarmte1725kWh€338€381
Hybride1375 kWh + 600 M3€518€201

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ter Apel?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Westerwolde?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario kan jij gebruik maken van de interessante groene lening in de gemeente Westerwolde. Het betreft een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.westerwolde.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, normaliter is er de ISDE-subsidie Ter Apel. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €675 tot wel €4000. Benieuwd naar de huidige subsidie in december 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Ter Apel (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) verstrekken ze pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je om en nabij €1675.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HautecHCS-PN-21 (88SF0211SDPN1)9 KW€2800,-
WaterkotteEco Touch DS 5020.5 Ai NC (W/W)18 KW€3600,-
GeneralWaterstage HT 11F DUO10 KW€2300,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een aangename leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Ter Apel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie zorgt voor een aangenaam wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!