Warmtepomp Sellingen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Sellingen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een efficiënte en ecologische aanpak om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Sellingen.
warmtepomp-installateur-9551

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode-regio9551
Netnummer0599 (+31599)
Gas-gebruik M31840 M3
Stroom-gebruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Sellingen

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan tientallen onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sellingen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Sellingen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van onze vergelijker tref je in korte tijd installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9551).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website bekijk je veelzijdige info aangaande populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Sellingen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm tapwater op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en de besparing loopt op tot €300,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.700 en €25.000. Er bestaan in Nederland vier verschillende type systemen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elk type wordt gekenmerkt door eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw normale HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.850 en €6.575 bij een verwarmingsmonteur uit Sellingen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sellingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar, je realiseert veel lagere gaskosten. Middels een interessante subsidie haal je een korte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7600. Het hybride systeem koop je al vanaf €2200. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door specifieke factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €27400Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€16200 – €23800Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5200 – €6475Zeer betaalbaar
Lucht-water€4550 – €7100Goedkoop, geplaatst met buitenunit
Hybride€2750 – €5450Interessante prijzen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Sellingen verbruikt circa 1840 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €275 tot €385. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €180 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€718
Buitenlucht2375kWh€474€244
Bodemwarmte1775kWh€330€388
Hybride1600 kWh + 525 M3€510€208

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Sellingen?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een paar voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Westerwolde?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Westerwolde. Het is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.westerwolde.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Sellingen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €600 tot maar liefst €3800. Benieuwd hoeveel subsidie je in februari 2023 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Sellingen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze plusminus €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je plusminus €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal grofweg €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HautecHCS-PN-15 (88SF015ASDPN1)6 KW€2800,-
WaterkotteEco Touch DS 5017.5 Ai (W/W)16 KW€3400,-
GeneralWaterstage HT 11 DUO10 KW€2300,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Sellingen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo voorkom je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Goede isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren zorgt voor een gezond wooncomfort zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!