Warmtepomp Smakt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Smakt? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een zuinige en duurzame manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van diverse randvoorwaarden. Op deze pagina ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Smakt.
warmtepomp-installateur-5817

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Veilige manier van verwarmen
 • Lagere energierekening

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5817
Netnummer0478 (+31478)
Gas-gebruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Smakt

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt tal van onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Smakt kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Smakt? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl ontdek jij in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5817).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de staat van isolatie. Verderop bekijk je actuele raadgeving ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Smakt kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €245,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.200 en €22.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke installatie heeft weer individuele kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw moderne HR-ketel. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.575 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Smakt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-smakt

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar, je realiseert een significant lagere energierekening. Via de huidige subsidies geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €5600. Een hybride oplossing is er vanaf €3200. De totaalprijs komt tot stand door velerlei factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €26200Hoog rendement, dure installatie
Water-water€13000 – €21200Beste rendement
Lucht-lucht€3750 – €6775Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5400 – €6550Ruimte subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2425 – €6700Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Smakt verbruikt circa 1480 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een maatschappij als Eneco of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €265 tot €355. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €170 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€673
Buitenlucht2700kWh€458€215
Bodemwarmte2000kWh€323€350
Hybride1375 kWh + 600 M3€491€182

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Smakt?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden een paar vereisten: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Venray?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de interessante groene lening via jouw gemeente Venray. Het is een speciaal soort lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.venray.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Smakt. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €575 tot gemiddeld €2950. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Smakt (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergoeden ze grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je ongeveer €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij plusminus €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaBW-HT 010130 KW€4650,-
Orca EnergijaDUO200-PUHZ-SW100V(**)9 KW€2200,-
Climavenetai-BX-N 013M9 KW€2050,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Smakt aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier weet je zeker dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren mondt uit in een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar werken met stroom. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Venray, Overige kernen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!