Warmtepomp Veulen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Veulen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een economische en duurzame oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €265,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van meerdere zaken. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Veulen.
warmtepomp-installateur-5814

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Diverse erkende installateurs
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Flinke subsidies

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode-regio5814
Netnummer0478 (+31478)
Gas-verbruik M31480 M3
Stroom-verbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Veulen

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat meerdere versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Veulen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Veulen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker lees jij eenvoudig installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5814).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl check jij samengestelde gegevens met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Veulen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €220,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.400 en €16.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke merk heeft weer individuele kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw reguliere gasketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.750 en €5.200 bij een verwarmingsmonteur uit Veulen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-veulen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Echter, het resulteert in veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van interessante subsidies haal je een korte terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €7000. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €3000. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met specifieke facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €26100Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€16800 – €21100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5500 – €7400CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3550 – €6475Weinig onderhoud, vraagt veel stroom
Hybride€2475 – €6250Simpele oplossing voor thuis

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Veulen consumeert om en nabij 1480 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energiemaatschappij als Greenchoice of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing schatten we op €230 tot €385. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €145 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€670
Buitenlucht2500kWh€436€235
Bodemwarmte1925kWh€302€369
Hybride1325 kWh + 575 M3€469€201

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Veulen?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen een paar zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Venray?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de erkende groene lening bij de gemeenten Venray. Het betreft een speciale lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.venray.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Veulen. De omvang van de subsidie heeft te maken met het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €900 tot maar liefst €1800. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Veulen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) vergoeden ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze pakweg €1600.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClimavenetaBWR 0121T DHW233 KW€4800,-
Orca EnergijaDUO200-PUHZ-SW75V(**)6 KW€1900,-
Climavenetai-BX-N 006M5 KW€1800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Veulen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier verhinder je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Degelijke isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Venray, Overige kernen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!