Warmtepomp Asten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Asten? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een relatief goedkope en duurzame manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €290,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Asten.
warmtepomp-installateur-5721

 • Zet het milieu op 1
 • Kan het huis ook koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Weinig onderhoud nodig
 • Flinke besparing

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode-regio5721
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Asten

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat producten. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Asten biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt de woonruimte en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Asten? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via warmtepomprevolutie.nl vind je eenvoudig verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5721).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat haalt energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Verderop lees je handige informatie over actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Asten kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.800 en €10.800. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elk apparaat wordt gekenmerkt door eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.450 en €5.325 bij een verwarmingsmonteur uit Asten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-asten

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €7000. Een hybride variant koop je al vanaf €2800. De totaalprijs is afhankelijk van verschillende factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €26200Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€17700 – €21000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3850 – €7350CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4850 – €7500Totaaloplossing, buitenunit maakt geluid
Hybride€2125 – €6050Goed voor EPC waarde

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Asten gebruikt grofweg 1580 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energieleverancier als Delta of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing schatten we op €250 tot €395. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €155 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€697
Buitenlucht2300kWh€481€216
Bodemwarmte1625kWh€342€355
Hybride1300 kWh + 350 M3€516€181

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Asten?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Asten?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dat geval kan je profiteren van de duurzame groene lening bij gemeente Asten. Het gaat om een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.asten.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Asten. Hoeveel je krijgt komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €750 tot gemiddeld €2100. Interesse naar de mei 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Asten (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je grofweg €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij grofweg €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
iDMTERRA SW 17 ; 81033817 KW€3500,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-W50 VHA + EHPX-VM2C4 KW€1700,-
VaillantVWL 125/5 AS 400V + VWL 128/5 IS12 KW€2500,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een comfortabele leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Asten aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Goede isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren betekent een optimale leefomgeving zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Asten, Heusden, Ommel, Wijk 08, Wijk 09.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente