Warmtepomp Someren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Someren? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een economische en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €265,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van diverse randvoorwaarden. Verderop tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Someren.
warmtepomp-installateur-5711

 • CO2 uitstoot beperken
 • Verkoeling in de zomer
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Veilige oplossing
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSomeren
Postcodegebied5711
Netnummer0493 (+31493)
Gas-verbruik M31620 M3
Stroom-gebruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Someren

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit tal van toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Someren kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw woning en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Someren? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via de warmtepomp-vergelijker tref je vandaag nog installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5711).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals soort woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij maakt slim gebruik van energie uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website bekijk je samengestelde informatie inzake populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Someren kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart al snel €180,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €7.000 en €20.400. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft relevante voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.500 en €7.200 bij een verwarmingsmonteur uit Someren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-someren

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar het mooie is, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een flinke subsidie profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €6300. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2300. Het prijskaartje wordt vastgesteld door allerlei randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €23300Hoge besparing, dure installatie
Water-water€17600 – €24800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3650 – €6800Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4450 – €7400Koelende functie, hoog stroomgebruik
Hybride€2625 – €6250Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Someren gebruikt pakweg 1620 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing varieert van €280 tot €400. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €130 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1200m3€744
Buitenlucht2725kWh€506€238
Bodemwarmte1925kWh€357€387
Hybride1550 kWh + 450 M3€543€201

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Someren?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Someren?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan is er de aantrekkelijke groene lening in de regio Someren. Het is een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.someren.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Someren. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van het product. De subsidies variëren van €950 tot doorgaans €2250. Informeren naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Someren (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal regels: de installatie is nieuw, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je plusminus €1675.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij ong. €2425.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€225, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ImmergasRapax 100 V20 KW€1250,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW80VAA + ERST20C-VM2C9 KW€2200,-
ViessmannVitocal 300-A AWCI-AC 301.A097 KW€2000,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten heb je een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Someren aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Dan mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren betekent een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de totale energierekening komt voort uit de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Someren, Lierop, Someren-Eind, Somerense Heide, Wijk 09.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente