Warmtepomp Castenray

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Castenray? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een voordelige en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en de besparing loopt op tot €275,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van diverse aspecten. Op deze pagina vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Castenray.
warmtepomp-installateur-5811

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Kan woning ook koelen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5811
Netnummer0478 (+31478)
Gas-verbruik M31480 M3
Stroom-gebruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Castenray

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan flink wat systemen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Castenray heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt jouw woning en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Castenray? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met onze tool lees jij eenvoudig leveranciers en installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5811).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals soort woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Op deze pagina check jij accurate aanbevelingen over de type warmtepompenen wat aansluit op jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Castenray kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en je bespaart al snel €330,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €21.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft zijn eigen plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw moderne gasketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.450 en €6.950 bij een verwarmingsmonteur uit Castenray (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-castenray

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in het begin een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van lucratieve subsidies profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €7400. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3300. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door allerlei zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €26600Geen geluid, erg duur
Water-water€16100 – €23200Koelende functie
Lucht-lucht€5150 – €6475Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4000 – €7225Aansluitbaar op CV, neemt ruimte buiten in
Hybride€2175 – €5600Goede tussenoplossing

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Castenray gebruikt om en nabij 1480 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Essent of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €280 tot €390. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €185 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€667
Buitenlucht2475kWh€454€213
Bodemwarmte1600kWh€320€347
Hybride1475 kWh + 550 M3€487€180

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Castenray?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We hanteren een paar vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Venray?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Venray. Kort gezegd een interessante lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.venray.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Castenray. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €925 tot gemiddeld €3950. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Castenray (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze om en nabij €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf plusminus €2300.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClimavenetaBWR 0101T DHW227 KW€4200,-
Orca EnergijaDUO200-PUHZ-SW50V(**)4 KW€1700,-
Climavenetai-KIR-MTD 0151t29 KW€4200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een gezond wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Castenray aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo zorg je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Grondige isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie is belangrijk voor een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Venray, Overige kernen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!