Warmtepomp Oirlo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Oirlo? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een zuinige en ecologische methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €265,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van verschillende aspecten. Als je iets verders scrollt vind je meer info over een warmtepomp kopen in Oirlo.
warmtepomp-installateur-5808

 • Kies voor duurzame warmte
 • Ook in staat woning te koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcodegebied5808
Netnummer0478 (+31478)
Gas-verbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oirlo

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Je kan kiezen uit verschillende toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oirlo kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woning en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Oirlo? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van deze pagina ontdek jij vandaag nog verwarmingsinstallateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5808).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna vind jij omvangrijke aanbevelingen m.b.t. actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Oirlo kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.600 en €12.100. We spreken over vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elke aanbieder heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.200 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Oirlo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oirlo

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Echter, je realiseert een significant lagere energierekening. Dankzij een royale subsidie haal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €6400. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2900. De uiteindelijke investering is afhankelijk van verschillende factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €24700Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€17500 – €24400Kan ook koelen
Lucht-lucht€4000 – €6975Lage aanschafprijs
Lucht-water€5400 – €7475Kan ook koelen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2275 – €6850Voor veel woningen interessant

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Oirlo gebruikt circa 1480 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energie aanbieder als Greenchoice of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing ligt tussen de €265 tot €380. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €145 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€665
Buitenlucht2775kWh€439€226
Bodemwarmte1875kWh€306€359
Hybride1425 kWh + 525 M3€472€193

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Oirlo?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren verschillende voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Venray?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario is er een optie voor de duurzame groene lening via de gemeente Venray. Dit is een kortlopende lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.venray.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Oirlo. De omvang van de subsidie heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €500 tot doorgaans €2900. Informeren hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oirlo (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze pakweg €1950.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal ong. €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaBWR 0101TS MTD230 KW€4650,-
Orca EnergijaDUO300solar-SUHZ-SW45V(**)4 KW€1700,-
Climavenetai-KIR-MTD 0135t25 KW€3800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een comfortabel leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Oirlo aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie draait uit op een comfortabel leefklimaat zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de verwarming en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Venray, Overige kernen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!