Warmtepomp Helmond

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Helmond? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een economische en verantwoorde aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €200,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dat geval ontvang je een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan meerdere zaken. Hierna bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Helmond.
warmtepomp-installateur-5701

 • Minder CO-2 belasting
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig onderhoud nodig
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHelmond
Postcode5701
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31060 M3
Stroom-verbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Helmond

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Er zijn verscheidene installaties. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Helmond kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert het verblijf en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Helmond? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van onze vergelijker check je snel en eenvoudig warmtepomp installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5701).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hieronder bekijk jij uitgebreide details ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Helmond kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €195,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.800 en €16.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk type installatie heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.650 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Helmond (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-helmond

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het draait uit op een fors lagere energierekening. Geholpen door interessante subsidies haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €7200. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door allerlei variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €25900Hoge subsidie, prijzig
Water-water€13600 – €21600Ook koelende functie
Lucht-lucht€5100 – €6500Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4200 – €6425goede performance, veel stroomverbruik
Hybride€2625 – €5900Eenvoudig aan te sluiten

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Helmond verbruikt grofweg 1060 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Greenchoice of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €245 tot €395. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €160 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1250m3€725
Buitenlucht2700kWh€486€239
Bodemwarmte2050kWh€341€384
Hybride1450 kWh + 550 M3€522€203

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Helmond?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Helmond?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan is er de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Helmond. Dit is een tijdelijke lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.helmond.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, normaal is er de ISDE-subsidie Helmond. De omvang van de subsidie hangt af van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €800 tot wel €2700. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Helmond (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op ong. €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij plusminus €2250.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
iDMTERRA SWM 3-13 (W/W)15 KW€3300,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW50 VHA + TSA-10004 KW€1700,-
VaillantgeoTHERM VWS 101/3 (0010009070)13 KW€3100,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een aangename leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Helmond aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee vermijd je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Binnenstad, Helmond-Oost, Helmond-Noord, ’t Hout, Brouwhuis, Helmond-West, Warande, Stiphout, Rijpelberg, Dierdonk, Brandevoort, Industriegebied Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!