Warmtepomp Merselo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Merselo? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een economische en ecologische manier om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van verschillende elementen. Op onze website tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Merselo.
warmtepomp-installateur-5815

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Kan ook werken als airco
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Een zeer hoog rendement
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcodegebied5815
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroom-gebruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Merselo

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat honderden installaties. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Merselo kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Merselo? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door deze pagina vind jij in korte tijd installateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5815).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp neemt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. In het volgende stukje doorzoek jij veelzijdige gegevens ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Merselo kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart al snel €350,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.000 en €13.900. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het echte verschil is de input van energie. Elk model heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw normale CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.375 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Merselo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-merselo

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Echter, het resulteert in veel lagere gaskosten. Via een flinke subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €6400. Een hybride variant koop je al vanaf €3100. De totaalprijs wordt vastgesteld door verscheidene randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €25500Veel vermogen, prijzig
Water-water€16800 – €21300Ook koelende functie
Lucht-lucht€3900 – €6275Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3800 – €6850Gemakkelijk plaatsen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2925 – €5000Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Merselo gebruikt pakweg 1480 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Engie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €265 tot €385. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €175 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€671
Buitenlucht2325kWh€443€228
Bodemwarmte2050kWh€309€362
Hybride1600 kWh + 375 M3€476€195

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Merselo?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen een stuk of wat vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is een aanvulling op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Venray?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening in de regio Venray. We hebben het over een een tijdelijke lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.venray.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Merselo. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €675 tot doorgaans €3550. Interesse naar de huidige subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Merselo (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) verstrekken ze pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je grofweg €1725.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal plusminus €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€175, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaBW-HT 007122 KW€3850,-
Orca EnergijaDUO300solar-PUHZ-SW75V(**)6 KW€1900,-
Climavenetai-BX-N 008M6 KW€1900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een gezonde leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Merselo aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Een solide isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren draait uit op een optimaal klimaat in huis zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Venray, Overige kernen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!