Warmtepomp Ysselsteyn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Ysselsteyn? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €335,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van verschillende facetten. Hierna bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Ysselsteyn.
warmtepomp-installateur-5813

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Los van de energieleverancier
 • Gemakkelijke installatie
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5813
Netnummer0478 (+31478)
Gas-verbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ysselsteyn

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Het aanbod omslaat honderden toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ysselsteyn kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter onderzoekt jouw woning en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Ysselsteyn? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van deze website ontdek je waardevolle verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5813).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals categorie huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp neemt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna ontdek jij uitgebreide details aangaande beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Ysselsteyn kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.700 en €11.400. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke leverancier heeft weer individuele eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.750 en €5.875 bij een verwarmingsmonteur uit Ysselsteyn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ysselsteyn

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Gelukkig, het draait uit op veel minder stookkosten. Via de huidige subsidies behaal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €6700. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2300. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door velerlei onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €23100Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€15200 – €24200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5150 – €7375Eenvoudige installatie
Lucht-water€4650 – €7050Kan ook koelen, verbruikt veel stroom
Hybride€2475 – €6500Snelle terugverdientijd

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Ysselsteyn verbruikt pakweg 1480 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Greenchoice of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing schommelt tussen €275 tot €315. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €195 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€669
Buitenlucht2325kWh€468€201
Bodemwarmte1650kWh€335€335
Hybride1375 kWh + 600 M3€502€167

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Ysselsteyn?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat eisen: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Hij sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Venray?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Venray. Het betreft een interessante lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.venray.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Ysselsteyn. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €600 tot doorgaans €2550. Nieuwsgierig naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ysselsteyn (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op om en nabij €1525.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal pakweg €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaBWR 0121T MTD237 KW€5350,-
Orca EnergijaMONO-PUHZ-SW75V(**)6 KW€1900,-
Climavenetai-BX-N 004M3 KW€1450,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een aangename leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Ysselsteyn aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan zorg je dat de warmte in huis verloren gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren zorgt voor een aangenaam klimaat in huis zonder energieverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Venray, Overige kernen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!