Warmtepomp Laarbeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Laarbeek? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische aanpak om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €335,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene variabelen. Op onze website lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Laarbeek.
warmtepomp-installateur-5738

 • Een energieneutrale woning
 • Zowel koelen als verwarmen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode-regio5738
Netnummer0499 (+31499)
Gas-gebruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Laarbeek

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Laarbeek kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Laarbeek? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. onze tool lees je vandaag nog erkende installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5738).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een dag of 5 volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Onderstaand vind jij samengestelde info omtrent de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Laarbeek kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €210,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.200 en €22.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk apparaat heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.350 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Laarbeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-laarbeek

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Gelukkig, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6900. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3200. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels verschillende onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €23900Geen geluid, prijzig
Water-water€16600 – €22500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4350 – €6650Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4650 – €6900Gemakkelijk plaatsen, geleverd met buitenunit
Hybride€2925 – €6800Interessante prijzen

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Laarbeek verbruikt ongeveer 1570 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing ligt tussen de €210 tot €325. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €125 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1175m3€728
Buitenlucht2550kWh€510€218
Bodemwarmte1725kWh€364€364
Hybride1500 kWh + 575 M3€546€182

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Laarbeek?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren meerdere randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Hij werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Laarbeek?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan hebben we een speciale groene lening bij gemeente Laarbeek. Kort gezegd een kortlopende lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.laarbeek.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, normaal is er de ISDE-subsidie Laarbeek. De hoogte van dit bedrag hangt af van de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €975 en kunnen oplopen tot €2700. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Laarbeek (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze ong. €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op ongeveer €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal grofweg €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ImmergasAudax top 12 ErP8 KW€2100,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75 VHA + TSA-10006 KW€1900,-
VaillantVWS 36/4 GEO AE3 KW€2800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een aangenaam klimaat in huis. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Laarbeek aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo verhinder je dat warme lucht verloren gaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren resulteert in een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van de totale energierekening heeft te maken met onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout, Mariahout.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente