Warmtepomp Blitterswijck

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Blitterswijck? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een zuinige en ecologische oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan allerlei randvoorwaarden. In het volgende kopje bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Blitterswijck.
warmtepomp-installateur-5863

 • Kies voor duurzame warmte
 • Kan ook dienen als koeling
 • Je woning van het gas af
 • Veilige manier van verwarmen
 • Lange levensduur

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode-regio5863
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroom-gebruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Blitterswijck

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Er is keuze uit meerdere producten. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Blitterswijck kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert het huis en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Blitterswijck? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij onze tool lees je binnen enkele minuten installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5863).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een dag of 5 volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat onttrekt energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna lees jij bruikbare info ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Blitterswijck kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.400 en €23.400. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke pomp wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.900 en €5.975 bij een verwarmingsmonteur uit Blitterswijck (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-blitterswijck

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Gelukkig, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij ISDE subsidie krijg jij een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €6700. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €1900. De uiteindelijke rekening komt tot stand door verschillende facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €23000Hoge besparing, prijzig
Water-water€13100 – €25000Koelende functie
Lucht-lucht€3550 – €7400Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4550 – €6425Kan ook koelen, vraagt veel stroom
Hybride€2050 – €6350Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Blitterswijck gebruikt plusminus 1480 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Engie of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing fluctueert tussen de €215 tot €355. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €200 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1025m3€694
Buitenlucht2775kWh€451€243
Bodemwarmte1850kWh€312€382
Hybride1600 kWh + 450 M3€486€208

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Blitterswijck?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Venray?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je kiezen voor de erkende groene lening via de gemeente Venray. Het is een unieke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.venray.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Blitterswijck. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €925 tot gemiddeld €1800. Benieuwd naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Blitterswijck (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op om en nabij €1625.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2025.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€275, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClimerHTM0128 KW€1950,-
OutesAH1914 KW€2550,-
ClimavenetaWWR 0031T MTD215 KW€3300,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Blitterswijck aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren resulteert in een prettig binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Venray, Overige kernen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!