Warmtepomp Deurne

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Deurne? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en milieuvriendelijke aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €345,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal aspecten. Verderop bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Deurne.
warmtepomp-installateur-5751

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Weinig storingen
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5751
Netnummer0493 (+31493)
Gas-gebruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Deurne

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn flink wat installaties. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Deurne kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter bekijkt jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Deurne? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van onze tool tref je bruikbare (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5751).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Bijgaand bekijk jij toepasbare aanbevelingen met betrekking tot populaire warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Deurne heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €220,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.400 en €18.400. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.125 en €5.100 bij een verwarmingsmonteur uit Deurne (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-deurne

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Echter, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €7500. Een hybride systeem is er vanaf €2000. De uiteindelijke investering wordt getekend door velerlei variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €23200Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€15000 – €23400Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4850 – €6350Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4750 – €7475Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2325 – €6150Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Deurne consumeert om en nabij 1590 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een maatschappij als Energiedirect of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €210 tot €365. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €155 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€710
Buitenlucht2625kWh€497€213
Bodemwarmte1850kWh€355€355
Hybride1325 kWh + 475 M3€533€178

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Deurne?

Niet alle huizen zijn even interessant. We noemen enkele randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp werkt samen met jouw bestaande CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Deurne?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Deurne. Het gaat om een speciale lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.deurne.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Deurne. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €575 tot plusminus €2300. Informeren naar de juni 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Deurne (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) krijg je ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze ong. €1825.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij grofweg €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
iDMTERRA SW 7; 8103317 KW€2800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW50 VHA + EHST20D-VM2C4 KW€1700,-
VaillantflexoTHERM VWF 157/4 (0010016680)17 KW€3500,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Deurne aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren betekent een aangenaam leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Deurne, Vlierden, Liessel, Neerkant, Helenaveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente