Warmtepomp Leunen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Leunen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een relatief goedkope en verantwoorde methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal randvoorwaarden. Verderop vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in Leunen.
warmtepomp-installateur-5809

 • Kies voor duurzame warmte
 • Kan het huis ook koelen
 • Je woning van het gas af
 • Interessante salderingsregeling
 • Hoog rendement

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode-regio5809
Netnummer0478 (+31478)
Gas-gebruik M31480 M3
Stroomgebruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Leunen

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat meerdere versies. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leunen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Leunen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij onze tool ontdek je vandaag nog leveranciers en installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5809).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie gebruikt warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna doorzoek jij bruikbare toelichtingen aangaande populaire warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Leunen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je bespaart al snel €215,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.600 en €20.300. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke installatie heeft zijn eigen voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.875 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Leunen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leunen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. aantrekkelijk subsidies profiteer je van een beperkte terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €5800. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2900. De factuur is gebaseerd op meerdere factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €26900Veel besparen, hoge investering
Water-water€17700 – €20800Koelende functie
Lucht-lucht€5200 – €6650CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4450 – €6225Gemakkelijk plaatsen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2100 – €6900Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Leunen verbruikt circa 1480 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing varieert van €265 tot €360. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €125 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1150m3€666
Buitenlucht2650kWh€446€220
Bodemwarmte1975kWh€313€353
Hybride1400 kWh + 425 M3€480€186

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Leunen?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden meerdere randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie is een aanvulling op jouw normale HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Venray?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening via de gemeente Venray. Het is een unieke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.venray.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Leunen. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €525 tot ongeveer €3150. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Leunen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergeven ze pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je ong. €1700.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij om en nabij €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€300, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaBWR 0101T MTD230 KW€4650,-
Orca EnergijaMONO-PUHZ-SW50V(**)4 KW€1700,-
Climavenetai-KI-MTD 0135t25 KW€3800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Leunen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren betekent een gezond leefklimaat zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Venray, Overige kernen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!