Warmtepomp Geijsteren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Geijsteren? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €260,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met diverse elementen. Als je iets verders scrollt ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Geijsteren.
warmtepomp-installateur-5862

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Kan het huis ook koelen
 • Je woning van het gas af
 • Weinig onderhoud
 • Lange levensduur

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode-regio5862
Netnummer0478 (+31478)
Gas-gebruik M31480 M3
Stroom-verbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Geijsteren

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt verschillende onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Geijsteren kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Geijsteren? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van deze website check je snel en eenvoudig installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5862).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn soort woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Verderop doorzoek jij accurate info met betrekking tot de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Geijsteren heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.100 en €21.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft weer individuele kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.250 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Geijsteren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-geijsteren

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Dat is niet voor niets, het leidt tot flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van actuele subsidies profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €7300. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2000. De factuur is gebaseerd op meerdere aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €27200Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€14900 – €22700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5050 – €7325CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4250 – €7250Lage installatiekosten, verbruikt veel stroom
Hybride€2000 – €5850Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Geijsteren consumeert ongeveer 1480 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing varieert van €240 tot €310. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €140 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€693
Buitenlucht2675kWh€485€208
Bodemwarmte1925kWh€347€347
Hybride1450 kWh + 350 M3€520€173

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als lucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Geijsteren?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem is actief naast jouw huidige gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Venray?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening van je gemeente Venray. Het is een speciaal soort lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.venray.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Geijsteren. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €600 tot maar liefst €3950. Informeren naar de subsidie in september 2022 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Geijsteren (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op circa €1975.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij zo’n €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€125, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClimerHTM087 KW€1850,-
OutesAH1511 KW€2250,-
ClimavenetaWWR 0031TS MTD215 KW€3300,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een optimaal leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Geijsteren aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Venray, Overige kernen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!