Warmtepomp Vredepeel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Vredepeel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €195,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene factoren. Op onze website ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Vredepeel.
warmtepomp-installateur-5816

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Constante verwarming
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Weinig onderhoud
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode-regio5816
Netnummer0478 (+31478)
Gasgebruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Vredepeel

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt meerdere systemen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vredepeel kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter inspecteert jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Vredepeel? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij in korte tijd installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5816).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals type huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna check jij praktische raadgeving omtrent de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Vredepeel kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart al snel €280,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.200 en €24.500. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.525 en €4.425 bij een verwarmingsmonteur uit Vredepeel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vredepeel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even een forse investering. Echter, het betekent een significant lagere energierekening. Dankzij de huidige subsidies krijg jij een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €6200. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €1900. De totaalprijs wordt mede bepaald door verschillende facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €26300Veel besparen, dure installatie
Water-water€16800 – €21900Koelende functie
Lucht-lucht€5200 – €6625Relatief lage investering
Lucht-water€5400 – €7000Ruimte subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€3000 – €6900Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Vredepeel gebruikt om en nabij 1480 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Delta of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €220 tot €325. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €195 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1250m3€672
Buitenlucht2625kWh€450€222
Bodemwarmte2000kWh€316€356
Hybride1575 kWh + 400 M3€484€188

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Vredepeel?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze mitsen en maren: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Venray?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval hebben we de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Venray. We hebben het over een een kortlopende lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.venray.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Vredepeel. De omvang van de subsidie komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €600 tot doorgaans €2750. Interesse naar de maximale subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Vredepeel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je ongeveer €1950.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf pakweg €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaBW-HT 009126 KW€4250,-
Orca EnergijaMONO-PUHZ-SW100V(**)9 KW€2200,-
Climavenetai-BX-N 010M8 KW€1950,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een prettig wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Vredepeel aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Een solide isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie leidt tot een optimaal binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Venray, Overige kernen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!