Warmtepomp Heide

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Heide? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een voordelige en duurzame oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In zo’n geval ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal elementen. Op warmtepomprevolutie.nl vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Heide.
warmtepomp-installateur-5812

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Toekomstbestendig
 • Weinig onderhoud nodig
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcodegebied5812
Netnummer0478 (+31478)
Gasgebruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Heide

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden honderden systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heide kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt de woning en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Heide? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij bruikbare de beste installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5812).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij veelzijdige toelichtingen ten aanzien van actuele warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Heide heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €310,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.400 en €10.500. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk type wordt gekenmerkt door voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.775 en €6.575 bij een verwarmingsmonteur uit Heide (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heide

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Gelukkig, het mondt uit in een significant lagere energierekening. D.m.v. een interessante subsidie profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7500. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3000. De eindfactuur kan men berekenen met verschillende randvoorwaarden als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €24700Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€15100 – €22600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3650 – €6175Relatief lage investering
Lucht-water€4850 – €6200Goedkoop, maakt relatief veel geluid
Hybride€2300 – €5400Goed voor EPC waarde

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Heide verbruikt grofweg 1480 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier van energie als Essent of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing schatten we op €215 tot €385. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €130 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€668
Buitenlucht2675kWh€461€207
Bodemwarmte1775kWh€327€341
Hybride1325 kWh + 600 M3€494€174

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Heide?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Venray?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een optie voor de duurzame groene lening via de gemeente Venray. Kort gezegd een speciale lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.venray.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Heide. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €800 tot wel €3250. Informeren naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Heide (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) krijg je circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze circa €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf plusminus €2000.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaBWR 0121TS MTD237 KW€5350,-
Orca EnergijaDUO300solar-PUHZ-SW50V(**)4 KW€1700,-
Climavenetai-KI-MTD 0151t29 KW€4200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een handig stappenplan van de warmteservice Heide aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Grondige isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie draait uit op een gezond wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Venray, Overige kernen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!