Warmtepomp Wanssum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Wanssum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een relatief goedkope en milieuvriendelijke wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing loopt op tot €325,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van een aantal randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Wanssum.
warmtepomp-installateur-5861

 • Goed voor het milieu
 • Ook in staat woning te koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Lagere energierekening

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcodegebied5861
Netnummer0478 (+31478)
Gas-verbruik M31480 M3
Stroom-verbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Wanssum

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn meerdere onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wanssum kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Wanssum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl tref jij waardevolle de beste installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5861).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere categorie huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje ontdek jij praktische informatie aangaande beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Wanssum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.800 en €13.200. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.075 en €4.775 bij een verwarmingsmonteur uit Wanssum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wanssum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Echter, het draait uit op een fors lagere energierekening. Via een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €6100. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3500. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels meerdere facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €24400Hoge subsidie, erg duur
Water-water€15800 – €21700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4900 – €6050Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4550 – €6275Laagdrempelig, buitenunit maakt geluid
Hybride€2200 – €5900Simpele oplossing voor thuis

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Wanssum verbruikt ongeveer 1480 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energieleverancier als Delta of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing schatten we op €225 tot €315. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €190 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€692
Buitenlucht2775kWh€477€215
Bodemwarmte1725kWh€339€353
Hybride1300 kWh + 450 M3€512€180

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als lucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wanssum?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen een aantalvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Venray?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening van je gemeente Venray. Kort gezegd een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.venray.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Wanssum. Hoeveel je krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €625 tot plusminus €2000. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wanssum (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze plusminus €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€150, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimerEcoflex Air 040 KW€1100,-
OutesAH096 KW€1750,-
ClimavenetaWWR 0025T DHW211 KW€2900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een gezond binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Wanssum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee zorg je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren leidt tot een gezond wooncomfort zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door verwarmen en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Venray, Overige kernen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!