Warmtepomp Hoek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Hoek? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart al snel €350,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van verscheidene factoren. Verderop bekijk je meer info over een warmtepomp kopen in Hoek.
warmtepomp-installateur-4542

 • Duurzame investering
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Veel keuze in leveranciers
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode-regio4542
Netnummer0115 (+31115)
Gasgebruik M31300 M3
Stroomgebruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hoek

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Het aanbod omslaat honderden oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoek kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt de woning en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Hoek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij onze vergelijker vergelijk jij moeiteloos de beste installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4542).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een dag of 5 krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Op deze website tref jij omvangrijke adviezen omtrent de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Hoek kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing loopt op tot €250,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.500 en €18.900. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft relevante plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.200 en €6.850 bij een verwarmingsmonteur uit Hoek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar het mooie is, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij aantrekkelijk subsidies realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €6400. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €3200. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van verscheidene aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €25200Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€17500 – €20500Koelende functie
Lucht-lucht€4450 – €6150Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4500 – €6950Koelende functie, hoog stroomgebruik
Hybride€2400 – €5200Zeer betaalbaar

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Hoek gebruikt circa 1300 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar ligt tussen de €265 tot €375. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €140 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€728
Buitenlucht2750kWh€480€248
Bodemwarmte1775kWh€335€393
Hybride1475 kWh + 350 M3€517€211

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Hoek?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een paar vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Hij werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Terneuzen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan je profiteren van de erkende groene lening via jouw gemeente Terneuzen. Kort gezegd een speciaal soort lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.terneuzen.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, doorgaans is er de ISDE-subsidie Hoek. De omvang van de subsidie heeft te maken met het type en het vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 en kunnen oplopen tot €3950. Benieuwd naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Hoek (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op om en nabij €1775.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij grofweg €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
CIATAQUACIAT ILD 180A28 KW€3800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC400KXZE1 + vloerverwarmingskit37 KW€5000,-
Carrier30AWH015HD910 KW€2150,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Hoek aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Zodoende zorg je dat de warmte in huis verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren betekent een aangenaam leefklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!