Warmtepomp Westdorpe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Westdorpe? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan een aantal variabelen. Op onze website lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Westdorpe.
warmtepomp-installateur-4554

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming
 • Klaar voor de toekomst
 • Weinig onderhoud nodig
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode-regio4554
Netnummer0115 (+31115)
Gas-verbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Westdorpe

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Je vindt tientallen toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westdorpe heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Westdorpe? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij onze website bekijk je veelzijdige warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4554).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere soort woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. In het volgende stukje tref je omvangrijke toelichtingen inzake actuele warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Westdorpe kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.100 en €23.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft zijn eigen eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.100 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Westdorpe (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westdorpe

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Door middel van de hoge subsidie realiseer jij een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €8000. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3300. De eindfactuur wordt vastgesteld door diverse randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €23200Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€17400 – €24000Ook koelende functie
Lucht-lucht€3850 – €6250Lage aanschafprijs
Lucht-water€3700 – €6450Lage installatiekosten, buitenunit in zicht
Hybride€2050 – €5550Goed voor EPC waarde

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Westdorpe gebruikt grofweg 1300 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier als Eneco of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing schommelt tussen €275 tot €335. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €170 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€732
Buitenlucht2700kWh€512€220
Bodemwarmte1750kWh€366€366
Hybride1450 kWh + 400 M3€549€183

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Westdorpe?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een aantalvereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Terneuzen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening in de regio Terneuzen. Kort gezegd een kortlopende lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.terneuzen.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Westdorpe. Hoeveel je krijgt komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €825 tot doorgaans €3400. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Westdorpe (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) krijg je circa €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze pakweg €1800.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf grofweg €2500.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
CIATAQUACIAT ILD 300A50 KW€6000,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW71VNX-A met HMK1006 KW€1750,-
Carrier30AWH012XD8 KW€1950,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een gezond klimaat in huis. Hoe werkt dit? Verderop kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Westdorpe aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren draait uit op een optimaal binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!