Warmtepomp Overslag

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Overslag? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een voordelige en milieuvriendelijke methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €220,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verschillende elementen. Op onze website bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Overslag.
warmtepomp-installateur-4575

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Waardevermeerdering huis
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4575
Netnummer0115 (+31115)
Gas-verbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Overslag

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Je vindt honderden versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Overslag heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Overslag? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van onze vergelijker lees je direct leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4575).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp onttrekt energie uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Verderop lees je actuele adviezen over beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Overslag heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en je bespaart al snel €320,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €5.100 en €14.100. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.750 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Overslag (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-overslag

Plaatsen in de omgeving:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar, het leidt tot veel minder stookkosten. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €5600. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2000. De eindfactuur wordt mede bepaald door allerlei randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €23900Geen geluid, hoge investering
Water-water€15000 – €23200Ook koelende functie
Lucht-lucht€5200 – €6175Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4550 – €6425Goedkoop, hoog stroomgebruik
Hybride€2250 – €6900Iedereen kan hier van profiteren

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Overslag consumeert pakweg 1300 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Delta of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing komt uit tussen de €235 tot €375. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €185 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€741
Buitenlucht2775kWh€496€245
Bodemwarmte1625kWh€348€393
Hybride1400 kWh + 375 M3€534€207

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als lucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Overslag?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Terneuzen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Terneuzen. Het betreft een kortlopende lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.terneuzen.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Overslag. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €500 tot maar liefst €2500. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Overslag (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze pakweg €1850.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij grofweg €2000.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€175, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
CIATEREBA 017HT8 KW€1950,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC250VSA+ Climate kit PAC 32KW14 KW€2700,-
Carrier30RQS-039A26 KW€3600,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Overslag aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren mondt uit in een aangename leefomgeving zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van het energiegebruik wordt teweeggebracht door onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!