Warmtepomp Zaamslag

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Zaamslag? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een voordelige en duurzame benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart al snel €220,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan een aantal variabelen. Hierna ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Zaamslag.
warmtepomp-installateur-4543

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Meer leefcomfort
 • Combineren met zonnepanelen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Snel terugverdiend

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode-regio4543
Netnummer0115 (+31115)
Gas-verbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zaamslag

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende systemen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zaamslag kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert het huis en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Zaamslag? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van deze website check je binnen enkele minuten de beste installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4543).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder bekijk je bruikbare gegevens inzake actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Zaamslag kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €225,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €7.000 en €24.500. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.550 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Zaamslag (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zaamslag

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Dat is niet voor niets, je realiseert veel lagere gaskosten. Met behulp van actuele subsidies profiteer je van een korte terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7500. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3400. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door allerlei variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €26900Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€13200 – €24800Koelende functie
Lucht-lucht€5000 – €6575Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5200 – €6375Weinig onderhoud, vraagt veel stroom
Hybride€3000 – €5550Zeer betaalbaar

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zaamslag gebruikt pakweg 1300 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een maatschappij als Greenchoice of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar komt uit tussen de €205 tot €335. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €145 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1075m3€729
Buitenlucht2775kWh€488€241
Bodemwarmte1850kWh€343€386
Hybride1325 kWh + 600 M3€525€204

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zaamslag?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden verschillende eisen: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Terneuzen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de interessante groene lening bij de gemeenten Terneuzen. Dit is een speciaal soort lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.terneuzen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Zaamslag. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €650 tot maar liefst €3700. Informeren naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zaamslag (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze ong. €1875.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij ong. €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€100, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CIATAQUACIAT ILD 200A33 KW€4450,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW60VNX-A met HMK605 KW€1800,-
Carrier30AWH004XD3 KW€1600,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een comfortabel leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Zaamslag aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren zorgt voor een aangenaam wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!