Warmtepomp Axel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Axel? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval profiteer je van een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen diverse elementen. Op warmtepomprevolutie.nl vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Axel.
warmtepomp-installateur-4571

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Diverse erkende installateurs
 • Relatief weinig onderhoud
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode-regio4571
Netnummer0115 (+31115)
Gas-verbruik M31300 M3
Stroom-verbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Axel

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. We hebben te maken met tal van versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Axel kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Axel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij onze website vergelijk je in een zeer korte periode de beste installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4571).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. Verderop ontdek jij uitgebreide adviezen die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Axel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.700 en €19.400. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft relevante voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw bestaande gasketel. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.100 en €4.150 bij een verwarmingsmonteur uit Axel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-axel

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Aan de hand van ISDE subsidie krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €6000. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €2100. De totaalprijs wordt mede bepaald door allerlei facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €26400Hoog rendement, hoge investering
Water-water€16600 – €23300Kan ook koelen
Lucht-lucht€5100 – €6825Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4900 – €6700Goedkope installatie, buitenunit in zicht
Hybride€2550 – €6900Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Axel consumeert plusminus 1300 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Engie of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing komt uit tussen de €250 tot €390. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €195 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1000m3€739
Buitenlucht2350kWh€480€259
Bodemwarmte1875kWh€333€406
Hybride1450 kWh + 475 M3€517€222

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Axel?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met een aantaleisen: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Deze installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Terneuzen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval is er een optie voor de interessante groene lening in de regio Terneuzen. We hebben het over een een kortlopende lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.terneuzen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, veelal is er de ISDE-subsidie Axel. Hoeveel je krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €650 tot plusminus €1700. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Axel (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) verstrekken ze grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je ongeveer €1525.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij grofweg €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
CIATAQUACIAT ILD 300B49 KW€6050,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW140VNX-A met HSB140 en PT50012 KW€2500,-
Carrier30RQ033DX21 KW€3250,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een comfortabel leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Axel aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat de warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!