Warmtepomp Philippine

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Philippine? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een economische en ecologische wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €255,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van een aantal verschillende factoren. Op warmtepomprevolutie.nl vind je meer info over een warmtepomp kopen in Philippine.
warmtepomp-installateur-4553

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Verwarmen en koelen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Flinke besparing

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4553
Netnummer0115 (+31115)
Gasgebruik M31300 M3
Stroom-verbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Philippine

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit verschillende producten. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Philippine kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Philippine? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van deze pagina vergelijk jij zonder moeite de beste installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4553).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Onderstaand check jij bruikbare raadgeving die gaan over de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Philippine heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €335,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.000 en €13.200. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.875 en €4.375 bij een verwarmingsmonteur uit Philippine (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-philippine

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het betekent veel minder stookkosten. Aan de hand van een zeer aantrekkelijke subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. 0is er vanaf €5600. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2200. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels verschillende zaken als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €24400Passief koelen, relatief duur
Water-water€17200 – €25000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5050 – €6450Relatief voordelig
Lucht-water€4750 – €6600Gemakkelijk plaatsen, hoog energiegebruik
Hybride€2325 – €5650Simpele oplossing voor thuis

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Philippine verbruikt ongeveer 1300 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Delta of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar komt uit tussen de €250 tot €345. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €165 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1000m3€731
Buitenlucht2625kWh€504€227
Bodemwarmte1600kWh€358€373
Hybride1525 kWh + 550 M3€541€190

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Philippine?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Terneuzen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Terneuzen. We hebben het over een een speciaal soort lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.terneuzen.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Philippine. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door het type en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €525 tot plusminus €3400. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Philippine (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op circa €1525.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij grofweg €2400.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€225, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
CIATAQUACIAT ILD 260A44 KW€5400,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW60VNX-A met HSB60 met PT3005 KW€1800,-
Carrier30AWH008XD4 KW€1550,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Philippine aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Vaak gaat het om triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren betekent een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!