Warmtepomp Zuiddorpe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Zuiddorpe? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van diverse factoren. Hierna lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Zuiddorpe.
warmtepomp-installateur-4574

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Aangenaam leefcomfort
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veilig alternatief
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4574
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zuiddorpe

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat verscheidene oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuiddorpe heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert het verblijf en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Zuiddorpe? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. onze tool vind jij veelzijdige de beste installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4574).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als categorie huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp profiteert van warmte uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je praktische info met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Zuiddorpe kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €5.400 en €24.100. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de energiebron. Elke vorm wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.525 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Zuiddorpe (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuiddorpe

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Echter, het betekent flink lagere energiekosten. Via actuele subsidies profiteer jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €5900. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3500. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. allerlei onderdelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €27400Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€16900 – €21800Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5000 – €7075Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3500 – €6900Krachtige oplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2400 – €5300Voor praktische elke woning

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zuiddorpe consumeert circa 1300 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier van energie als Budget Energie of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing ligt tussen de €220 tot €335. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €190 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€740
Buitenlucht2750kWh€488€252
Bodemwarmte2025kWh€340€400
Hybride1550 kWh + 350 M3€525€215

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Zuiddorpe?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat zaken: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Terneuzen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening bij gemeente Terneuzen. Dit is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.terneuzen.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Zuiddorpe. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €825 tot gemiddeld €1750. Nieuwsgierig naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zuiddorpe (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) verstrekken ze zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze pakweg €1925.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij zo’n €2400.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
CIATAQUACIAT ILD 302B49 KW€6050,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC200VSA+ Climate kit PAC 32KW13 KW€2600,-
Carrier30RQ040DX26 KW€3750,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hieronder bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Zuiddorpe aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende weet je zeker dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren draait uit op een gezond binnenklimaat zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met verwarmen en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!