Warmtepomp Biervliet

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Biervliet? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een efficiënte en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de besparing loopt op tot €170,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei factoren. In het volgende kopje bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Biervliet.
warmtepomp-installateur-4521

 • Duurzame investering
 • Kan ook werken als airco
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Eenvoudig te programmeren
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcodegebied4521
Netnummer0115 (+31115)
Gas-verbruik M31300 M3
Stroom-verbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Biervliet

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Biervliet kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Biervliet? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels deze pagina vind je waardevolle (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4521).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Bijgaand check je samengestelde raadgeving inzake beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Biervliet kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.900 en €13.800. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier heeft zijn eigen pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.700 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Biervliet (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-biervliet

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een fors lagere energierekening. Door middel van een flinke subsidie profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €5900. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3100. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels velerlei zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €25700Veel besparen, prijzig
Water-water€13500 – €20400Koelende functie
Lucht-lucht€3700 – €6975Zeer betaalbaar
Lucht-water€4400 – €7475Laagdrempelig, maakt relatief veel geluid
Hybride€2000 – €6950Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Biervliet verbruikt circa 1300 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een maatschappij als Delta of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €220 tot €350. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €195 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€717
Buitenlucht2475kWh€480€237
Bodemwarmte1975kWh€337€380
Hybride1325 kWh + 475 M3€516€201

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Biervliet?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met een paar mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt samen met jouw normale CV-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Terneuzen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan hebben we de erkende groene lening in de regio Terneuzen. We hebben het over een een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.terneuzen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Biervliet. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €975 tot wel €1600. Informeren naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Biervliet (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je grofweg €1525.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€300, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Carrier61WG-040A60 KW€7800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesSRC40ZMX-S + vloerverwarmingskit4 KW€1700,-
BUVAEcoClimate LWB86 KW€1900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een aangenaam leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop is er een handig stappenplan van de warmteservice Biervliet aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Dan vermijd je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren betekent een comfortabele leefomgeving zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!