Warmtepomp Sluiskil

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Sluiskil? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een voordelige en ecologische wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €200,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van een aantal factoren. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je meer info over een warmtepomp kopen in Sluiskil.
warmtepomp-installateur-4541

 • Duurzame warmte
 • Constante verwarming van de woning
 • Veel keuze in leveranciers
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode-regio4541
Netnummer0115 (+31115)
Gas-gebruik M31300 M3
Stroom-verbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Sluiskil

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Je vindt verschillende oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sluiskil kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Sluiskil? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van onze website lees je snel en eenvoudig leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4541).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat haalt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop tref jij uitgebreide details ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Sluiskil heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.800 en €24.700. We differentiëren 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk systeem heeft zijn eigen eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.725 en €6.750 bij een verwarmingsmonteur uit Sluiskil (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sluiskil

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Gelukkig, het leidt tot een significant lagere energierekening. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €8000. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2400. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door velerlei randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €26100Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€15700 – €22000Beste rendement
Lucht-lucht€5200 – €6475Relatief voordelig
Lucht-water€4050 – €7175Goedkope installatie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2225 – €6350Snel en goedkoop

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Sluiskil verbruikt ong. 1300 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schatten we op €255 tot €320. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €190 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€727
Buitenlucht2575kWh€473€254
Bodemwarmte2100kWh€327€400
Hybride1450 kWh + 575 M3€509€218

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Sluiskil?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is actief naast jouw normale HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Terneuzen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening in de gemeente Terneuzen. Kort gezegd een kortlopende lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.terneuzen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Sluiskil. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €625 tot gemiddeld €1850. Informeren naar de huidige subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Sluiskil (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op ong. €1550.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij om en nabij €2300.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€100, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
CIATAQUACIAT ILD 150A27 KW€3700,-
Mitsubishi Heavy IndustriesSRC60ZSX-S + vloerverwarmingskit5 KW€1800,-
Carrier30AWH015HD10 KW€2150,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een gezond wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Sluiskil aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren is belangrijk voor een prettig binnenklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!